RD Kočevje zastopamo že tretje leto zapored kaparji, ki tekmujemo na državnem prvenstvu in vsakič zabeležimo dober rezultat. Da bi dosegli vse zastavljene cilje, nam je zmanjkalo le malo športne sreče. Kljub vsemu smo zadovoljni z rezultati; vsako leto smo v skupnem seštevku osvojili 2. mesto, kar nam je omogočilo, da smo se uvrstili v državno reprezentanco.

V letih 2016 in 2017 smo ekipo sestavljali Nejc Petek, Klemen Planinc in Igor Petković. Udeležili smo se svetovnih prvenstev v Franciji in na Madžarskem. Reprezentanca je dosegla do tedaj najboljšo uvrstitev, odkar se Slovenija udeležuje svetovnih prvenstev, 9. mesto od 26.
Leta 2016 smo se udeležili lige ter dosegli lepe rezultate, trikrat smo osvojili zlato in enkrat 10. mesto. Zelo malo nam je manjkalo za skupno prvo mesto, a najpomembnejše je, da smo se uvrstili v reprezentanco Slovenije in si zagotovili odhod na svetovno prvenstvo v Francijo. Tam je bila tekma izjemno naporna. Z Klemnom sva ujela ribo že pred začetkom tekme, vendar ni štela za uvrstitev. Na koncu sva ujela 5 rib, v ostalih sektorjih po ribo in dosegli smo 9. mesto, kar je po statistiki najboljši rezultat slovenske reprezentance doslej.

Leta 2017 smo se zopet udeležili lige ter ponovno dosegli lepe rezultate, dvakrat zlato, enkrat 4. mesto in 7. mesto in pristali na skupnem 2. mestu. Pred odhodom na svetovno prvenstvo na Madžarskem smo opravili veliko treningov, a se nas ni držala sreča; na koncu smo bili 9.
V sezoni 2018 je prišlo do spremembe v sestavi ekipe. Nejca je zamenjal Rok Hrovat, izkušeni tekmovalec.
Pred svetovnim prvenstvom v Srbiji smo se odzvali na poziv tekmovalne podkomisije za sodelovanje na tekmi za Donavsko-jadranski pokal, kjer sodelujejo ekipe iz držav nekdanje Jugoslavije. Letos so se ga udeležile tri ekipe iz Hrvaške, ekipa iz Bosne in Črne Gore, dve ekipi iz Srbije in štiri slovenske ekipe. Ribiči iz RD Kočevje smo vodili praktično celotno tekmo. Žal nam je zmanjkalo malo športne sreče. Vodilno mesto smo izgubili v zadnji minuti, saj je ekipa iz Hrvaške uspela ujeti krapa v samih izdihljajih tekme in tako prevzela prvo mesto za pičlih 2,75 kg. Kljub temu nismo bili razočarani, saj je bila tekma zelo razburljiva od začetka do konca.

V začetku oktobra se je reprezentanca odpravila v Srbijo na Savsko jezero, bolj znano pod imenom Ada Ciganlija. Tekmovalci smo dali vse od sebe, da bi dosegli čim boljši rezultat, kar nam je tudi uspelo. Letos se je svetovnega prvenstva udeležilo rekordno število reprezentanc, naša pa je dosegla 7. mesto (med 27 udeleženkami).
Vsak krapar, ki tekmuje, ve, koliko sredstev in odrekanja je potrebnih, da bi dosegli dober rezultat. RD Kočevje je do sedaj omogočila sodelovanje na državnem prvenstvu tako, da je plačala prijavnine za vse tekme, prav tako je pomagala ekipi, da si je pred svetovnim prvenstvom uspela dopolniti zaloge ribiškega materiala. Vsi pokali, ki smo jih prejeli tekmovalci, krasijo prostore RD. Za odlično sodelovanje se zahvaljujemo RD Kočevje za podporo, še posebej predsedniku Tomažu Arku in ostalim, ki so nam pomagali in nas spodbujali na naši tekmovalni poti.

UTK01

UTK03

UTK04

Petković lgor