Pomembna ponikalnica na Kočevskem je tudi Reški potok, ki nastaja iz dveh izvirov. Njegov tri kilometre dolg tok se nahaja v dolini pod Kočevsko Reko. V železnih časih so ga z betonskim jezom zajezili in nastalo je dobrih dvajset hektarov veliko Reško jezero. V zadnjih letih je jezero registrirano kot rezervat in posegi vanj niso dovoljeni. V gozdovih, ki ga obkrožajo gnezdi orel belorepec. Reško jezero naseljujejo ščuke, smuči, krapi, linji, kleni, rdečeperke, ostriži, školjke brezzobke in raki jelševci.

Vsekakor smo na Reškem jezeru napraviti kvaliteten revir izključno za lov roparic. Prepričani smo, da bo s ščukami in smuči bogato ter hkrati bistro in z naravo obdano Reško jezero nudilo odličen ribolov pravim športnim ribičem.

Katastrofalna suša in dotrajani jez sta v letu 2003 poskrbela, da je voda v tem čudovitem habitatu praktično izginila, ostala je samo še manjša kotanja tik pred samim jezom, v kateri pa je kljub vsemu preživelo nekaj deset tisoč rdečeperk in manjše število linjev ter koresljev.

V skoraj mesec dni trajajoči reševalni akciji so člani RD Kočevje tudi s pomočjo nekaterih krajanov rešili veliko večino rib, rakov in školjk, ki so jih preselili v Kočevsko jezero. Ponudila se je priložnost , da se je struga očistila , predvsem je bilo v njej veliko nanešenega vejevja. Po sanaciji jezu smo še isto jesen v na novo  napolnjeno jezero vložili 60 plemenk ščuke in 50 plemenk smuča. Tako smo poskrbeli za drst v letu 2004, hkrati pa smo pričeli v jezero vlagati dodatne količine ribjega drobiža. V jezeru je svoj novi dom našlo še 400 kg manjših krapov , nadaljevali pa smo z vlaganjem večjih ščuk. Lansko in letošnje leto, bogato z dežjem, je omogočilo izredno drst v izvirnem delu, kjer so tudi glavna drstišča. Rezultati so naravnost izjemni, saj v jezeru kar mrgoli lanskih in letošnjih mladic ščuke in tudi smučev. Še pred prihajajočo zimo bom v jezero vložili določeno količino večjih ščuk ( 70 – 100 cm) in pa 500 kg rdečeperk.